‘שירת הלב’- כנס המקהלות של קרן תל”י יוצא לדרך זו השנה השלישית

30 באפריל 2013

קרן החינוך של תל”י (תגבור לימודי יהדות) גאה להציג את כנס המקהלות השלישי, בהשתתפות מקהלות מ-33 בתי ספר תל”י מכל רחבי הארץ וכ-750 תלמידים שישאבו השראה מהחוויה הייחודית של שירי מסורת, שירי ירושלים וארץ ישראל. הכנס יתקיים בשלושה מוקדים ומועדים שונים:

כנס ראשון: מתנ”ס תל מונד, ביום ה’, 2.5, בשעה 11:30

כנס שני: היכל התרבות יוקנעם, ביום ב’, 6.5, בשעה 10:00

כנס שלישי: התיכון המסורתי בירושלים, ביום ב’, 20.5, בשעה 10:00

המסורת של קיום מפגש מקהלות בתי ספר תל”י מרחבי הארץ, ברוח השירה היהודית-ציונית והארצישראלית, נוצרה במטרה לעודד ולהעצים את החוויה המוזיקלית בבתי הספר, לקדם את נושא המוזיקה היהודית-ציונית והארצישראלית בכלל, ובתוכה את השירה. עוד ביקשו יוזמי התכנית הייחודית להעשיר בקרב התלמידים הצעירים את רפרטואר השירים, הן מהמקורות והן מהזמר העברי, להפגיש ולחבר בין בתי ספר תל”י השונים ולהדגיש את השילוב בין לימוד עיוני לבין התנסות חווייתית דרך עידוד להעשרה אומנותית ומוזיקלית.

כל מקהלה המשתתפת בכנס תשיר שני שירים, האחד לקוח מהמקורות היהודיים והשני מהזמר העברי. בנוסף, ישירו כל המשתתפים יחדיו שירים ברוח יום ירושלים אשר יצוין השנה ביום ד’, ה- 8.5. . “במשך מספר חודשים הילדים התאמנו לשיר שירי מסורת, שירי ירושלים ושירי א”י, למדו את השירים והפנימו אותם וזה ערך שילווה אותם כל חייהם”, לדברי ד”ר איתן שיקלי, מנכ”ל קרן תל”י.

בשנים האחרונות חיזקה קרן תל”י את תכניות המוזיקה והרחיבה את רפרטואר המוזיקה היהודית בבתי הספר, תוך עידוד בתי ספר נוספים להקים מקהלות ולהשתתף בכנס שהפך למסורת. בתי ספר רבים לוקחים חלק בתכנית “ניגונים”, המספקת סדנאות מוזיקאליות ליותר מ-100 בתי ספר תל”י וגני ילדים בכל שנה, בעריכתה של בת אלה בירנבאום, מנחה רוחנית בתל”י, יוצרת ומנחת מפגשים מוזיקליים חווייתיים ואחת ממנהלי ויוזמי פרויקט הכנס המוזיקלי “שירת הלב”. הסדנאות של בת אלה הפכו לשם דבר בתל”י והן מזמנות לילדים חוויה רוחנית מרתקת באמצעות זמר וצליל. המפגשים עוסקים במגוון נושאים ונערכים סביב טקסים יהודיים ולוח השנה העברי כגון טקסי ראש חודש, קבלת שבת, קריאת המגילה, סדרי ט”ו בשבט, פסח, יום העצמאות, תפילה ועוד.

לדברי בת אלה: “למוזיקה הכח להגיע לנפשות רבות. חשוב מאוד לחשוף את הילדים למוזיקה שמעניקה יותר מלימוד עם ספרים ומחברות. כנס ‘שירת הלב’ הוא חוויה שמזכירה לי בכל פעם מחדש את החשיבות העצומה של פעילותה של קרן תל”י וכמה אני גאה להיות חלק מהמשפחה הזו”.

קישור לסרטון מכנס המקהלות שנערך ב-2011

לפרטים נוספים ותיאום ראיונות: איה פורת 052-4381432