סיכום כנס ירושלים השנתי 2018

6 בספטמבר 2018

“הערב הזה הוא ערב חגיגי המלא בתוכן ובעניין המחברים בין עולמות שונים: בין רוח לחומר; בין יצירה כתובה גבוהה לבין תרבות פופולרית; ובין מה שנכתב על ירושלים לבין מה שנמצא ונחשף בירושלים”, אמר נשיא מכון שכטר פרופ’ דורון בר, בפתיחת כנס ירושלים השנתי שהתקיים ב-3 בספטמבר, 2018 בנושא “ירושלים בתקופת המקרא – רוח וחומר”. ואכן, יותר ממאה המשתתפים בכנס זכו להיחשף לממצאים ארכיאולוגיים מרתקים מתקופות שונות בירושלים: ד”ר ג’ו עוזיאל מרשות העתיקות מרחב ירושלים הביא מבט חדש על ההתפתחות העירונית של ירושלים בתקופת הברזל לאור החפירות באזור המעיין, פרופ’ יובל גדות מאוניברסיטת תל־אביב, חשף ממצאים חדשים מהתקופה הפרסית וההלניסטית הקדומה ושוחח על משמעותם להבנת אופיה של העיר ושועה קיסילביץ מרשות העתיקות ומאוניברסיטת תל־אביב דן בממצאים ארכיאולוגים מהמקדש מימי הבית הראשון שהתגלה בתל מוצא. לאחר מכן, האזינו המשתתפים להרצאות מחכימות שעסקו בפניה השונים של ירושלים בתנ”ך ובתלמוד: ד”ר יסכה זימרן מאוניברסיטת בר־אילן וממכון שכטר דיברה על היחס לציון בספר מיכה, ד”ר דוד פרנקל ממכון שכטר, שוחח על מזמור מ”ז כשיר ציון וד”ר גילה וכמן ממכון שכטר ומהאוניברסיטה העברית, הצביעה על פנים שונות לירושלים בתודעתם של חכמי המדרש. בסיום הכנס התקיים ערב שירה ושיח: דוד המלך בזמר העברי, בהשתתפות ד”ר נעמי כהן צנטנר ממכון שכטר והמוזיקאי מישאל דיקמן.

צפו בהרצאות המלאות מהאירוע

קבלו טעימות מהאירוע בתמונות: