הכנס השנתי השני על יהדות בפרספקטיבה אבולוציונית

בנושא: חקר הבסיס האבולוציוני והביולוגי של מנהגים יהודיים והצגת מחקר על רבנים שאיבדו את אמונתם
תאריך:
יום ראשון, 14 ביולי 2013
שעות:
מיקום:
מכון שכטר למדעי היהדות רחוב אברהם גרנות 4, ירושלים
יש להירשם לאירוע מראש
לפרטים:
טלפון:
ד"ר פול שרל פוקס, 050-761-6901

בתכנית:
“תרומתה האפשרית של תיאוריית האבולוציה המודרנית להבנת הדתות המסורתיות”
“גילויים של הצלה בתקופת השואה והחידה סביב האלטרואיזם האנושי”
פרופ’ קרייג פאלמר, אנתרופולוג תרבותי, המחלקה לאנתרופולוגיה, אוניברסיטת מיזורי, קולומביה, מיזורי

“נוירופסיכולוגיה של דתות, אמונה ופרקטיקה רוחנית”
ד”ר אנדי תומפסון,פסיכיאטר, אוניברסיטת וירג’יניה

“ההפרדה הזוגית של היהדות – הלכות נידה – האם יש עדות להתאמה הורמונאלית בין בעל לאישה?”
ריק גולדברג, חוקר עצמאי ומייסד עמותת בינה יצרית, טקסס

“רבנים במשבר רוחני”
ד”ר פול שרל-פוקס, פסיכולוג ומרצה בתכנית לתואר שני בלימודי משפחה וקהילה, מכון שכטר למדעי יהדות

ההרצאות תתקיימנה באנגלית עם תרגום סימולטני לעברית

הכנס יועבר בשידור חי באמצעות האינטרנט.
קישור להרצאות יהיה זמין ביום הכנס, בעמוד הפייסבוק של ד”ר פול שרל פוקס, ובעמוד הפייסבוק של מכון שכטר.

יום העיון מתקיים במסגרת פרויקט מיוחד של מכון שכטר החוקר התנהגות דתית בכלל ומנהגים יהודיים בפרט בראי הפסיכולוגיה האבולוציונית. המפגש בין שני התחומים – מדעי היהדות ומדעי ההתנהגות בארץ – מסיבות רבות בארץ עודנו בחיתוליו, ולכן אנחנו שמחים לארח פרויקט זה ומודים לעמותת בינה יצרית על תמיכתה הנדיבה. בינה יצרית הינה עמותה אשר עוסקת בפיתוח ומימון של חקר הדת בכלל והיהדות בפרט, מנקודת מבט אבולוציונית.