על אודות

עמותות שכטר

לצד מכון שכטר למדעי היהדות פועלות שלוש עמותות העוסקות בקידום חינוך יהודי רב-גוני בארץ ובתפוצות:

קרן תל”י מבקשת לחזק בקרב תלמידיה ומחנכיה את תחושת השייכות והמחויבות לעם היהודי, למורשתו ולהמשכיותו. קרן תל”י שמה לעצמה למטרה לפתח, לקדם ולהעשיר את החינוך היהודי במערכת החינוך הממלכתית בישראל באמצעות הנחלת ערכים המהווים עקרונות היסוד של הקרן: פלורליזם, שוויון, נאמנות למסורת היהודית, ונאמנות להתחדשותה,  ומחויבות לציונות ולדמוקרטיה. קרן תל”י פועלת ב-110 בתי ספר וב-200 גנים ממלכתיים ולומדים בה כ-45,000 תלמידים מכל הארץ.

בית המדרש לרבנים ע”ש שכטר נוסד בירושלים בשנת 1984 במטרה להכשיר מנהיגים ומנהיגות ברוח היהדות המסורתית ולטפח את הקשר החיובי ליהדות סובלנית ושוויונית. הוא עושה זאת באמצעות מגוון תכניות לימוד ומיזמים שפונים לקהל הרחב.

עמותת מדרשת שכטר מפעילה תכנית לטיפוח וחיזוק הזיקה למקורות היהדות בקרב הציבור הרחב. התכנית כוללת לימוד בבתי מדרש ומגוון פעילויות המתקיימים במרכזי לימוד שהוקמו בקהילות מסורתיות ובמתנ”סים לדוברי עברית, אנגלית, צרפתית ורוסית.

עמותת מדרשת שכטר מפעילה 3 תכניות שונות:

נווה שכטר

נווה שכטר הוא בית לאנשי רוח ואמנים המתכתבים עם המחשבה היהודית והתרבות העברית. המרכז שוכן במבנה שימורי יפהפה, בעל היסטוריה צבעונית ומרתקת וממוקם על קו התפר בין שכונת נווה צדק לשכונת פלורנטין. מתוך הקטבים ההיסטוריים, הגיאוגרפיים והתרבותיים מתעצב עולם תוכן מסקרן המזמין את המבקרים לחוויה תרבותית ייחודית.

מדרשות שכטר

מדרשות שכטר הן זרוע של עמותת מדרשת שכטר. המדרשות מפעילות תוכניות לטיפוח ולחיזוק הזיקה למקורות היהדות בקרב הציבור הרחב ברחבי הארץ:

סדרת קורסים באנגלית לציבור הרחב המתחדשת מדי סתיו ואביב במגוון נושאים ממדעי היהדות. כל קורס כולל שמונה מפגשים המתקיימים בקמפוס מכון שכטר למדעי היהדות בירושלים.

ימי לימוד לנשים מסורתיות מפגישים בכל שנה מאות משתתפות מרחבי הארץ עם מרצים ודוברים נבחרים. בימי הלימוד מוצעות הרצאות במגוון נושאים ובארבע שפות (עברית, אנגלית, רוסית וספרדית). בחורף נערכים ימי לימוד אזוריים בשלושה מוקדים בצפון, במרכז ובדרום, ולקראת הקיץ נערך יום הלימוד הארצי בקמפוס מכון שכטר בירושלים. הפרויקט מתקיים בשיתוף התנועה המסורתית וליגת הנשים המסורתיות.

לימוד בבתי מדרש ומגוון פעילויות במרכזי לימוד שהוקמו בקהילות מסורתיות ובמתנ”סים לדוברי עברית, אנגלית, צרפתית ורוסית.

פתיחת בתי המדרש בצפון הארץ מבטאת כיוון אסטרטגי שמטרתו להגיע אל כלל החברה הישראלית. רוב מרצי ורכזי הפרויקט הם בוגרי התכניות החינוכיות של מכון שכטר. את בתי המדרש מפעילים מיטב המרצים והמרצות, בהם הרב ד”ר גיל נתיב, הרב ד”ר אבי קדיש, הרב ד”ר שאול גולדמן, הרב דובי חיון, עידית מבורך ועוד.

”חלק מהתפיסה של בית המדרש היא לשבור לאנשים סטיגמות, ע”י חשיפה והבנה שאפשר אחרת, וגם אם לא הולכים איתה בסוף, לומדים לכבד אותה”, אומר הרב דובי חיון, רב קהילת מוריה בחיפה האחראי על רשת בתי המדרש בצפון הארץ.

למדרשת שכטר עשרים וחמישה בתי מדרש ברחבי הארץ המשרתים ציבור רחב בחיפה, כרמיאל, שלומי, עמק יזרעאל, רמת ישי, דגניה, אור עקיבא, מעלה אדומים, נצרת עלית, ירושלים ועוד:

מדרשת כרמל בחיפה פועלת בשיתוף קהילת מוריה, עם תכנית פעילות מגוונת ועשירה, המציעה קורסים מרתקים בכל אחד מימי השבוע.
בית המדרש פועל בקהילת מוריה, רחוב חורב 7, חיפה.

מדרשת הכרם בכרמיאל בשיתוף הקהילה המסורתית קהילת הכרם מציעה אף היא מגוון קורסים.
מרכז שפיצר, רחוב שיזף 4, כרמיאל.

המדרשה ברמת ישי בשיתוף הקהילה המסורתית “סוכת שלום”, מפעילה בית מדרש בימי ראשון בערב.
המדרשה שוכנת ברחוב האלון 2, רמת ישי.

בתי מדרש נוספים פועלים בשיתוף מתנ”סים מקומיים ביישובים השונים.

************

המעוניינים להצטרף לבתי המדרש, מוזמנים ליצור קשר עם הרב דובי חיון.

בוגרים המעוניינים להקים קבוצת מדרש או בית מדרש בעירם, מוזמנים ליצור קשר עם הרב דובי חיון ולתת פרטי קשר של אדם המחובר לקהילה המקומית. ניתן גם לפתוח בית מדרש לומד אחת לשבוע-שבועיים בשעות הערב בבתי ספר, בו ייקחו חלק הורים ומורים לתלמידי י”ב.

הרב דובי חיון 050-4389802, dubihaiun@gmail.com

מדרשת ירושלים

מדרשת ירושלים מחזקת ומעשירה את זהותם של חברי הקהילה היהודית באוקראינה. היא עושה זאת ע”י הפעלת בתי ספר, גני ילדים ותוכניות חינוכיות אחרות עבור יותר מ־1,000 ילדים ובני משפחותיהם, בקהילה המסורתית בקייב, בבתי ספר ובמחנה רמה לצעירים ומשפחות.

פרויקטים ותוכניות במדרשת ירושלים:

• בתי ספר תל”י בצ’רנוביץ וחרקוב
  • מרכז חינוך ותרבות בקייב